Selecteer een pagina

LAAT VOL ZELFVERTROUWEN ZIEN WIE JE BENT

4 tips hoe jij jezelf kunt laten zien in je uitstraling voor meer zelfvertrouwen

 

Personal Branding, een term die we steeds vaker horen. Maar moet jij daar ook iets mee? Is dat ook belangrijk voor jou? Kun je dat ook inzetten voor je bedrijf? Hoe doe je dat dan?

Ontmoet jij ook wel eens iemand voor de eerste keer waar jij even “stilvalt”, wanneer die begint te praten? Van verbazing, want je had iets totaal anders verwacht! Wij hebben dat regelmatig en dan horen we even niet meer wat degene te vertellen heeft omdat we nog aan het bijkomen zijn van verbazing.

“Je wordt pas gehoord als je wordt gezien” is een uitspraak die veel waarheid bevat. Wanneer jij communiceert met je uitstraling wie je werkelijk bent zorgt dat voor een effectieve communicatie. We zijn meteen geboeid en luisteren vol aandacht naar wat je te zeggen hebt. Belangrijk dus om uit te stralen wie je bent en wat je de wereld te vertellen hebt.

Dat is Personal Branding: Jouw persoonlijkheid op de best mogelijk manier naar voren laten komen in een stralend en passend imago. Daarbij gaat het om het totaal plaatje; je uiterlijk, je presentatie en je styling. Personal Branding levert meer zelfvertrouwen en een duidelijke communicatie op. Wanneer jij jezelf echt laat zien en weet welke stappen nodig zijn om succesvol te worden en je doelen te bereiken, groei je. Dat zie je zeker terug in je dagelijkse leven en in zakelijk succes!

 

TIP 1: Breng jouw prachtige kwaliteiten in kaart

Er is in onze optiek niet één kracht beter dan de andere. Elke kracht brengt iets moois en waardevols. Of het een zachte of stevige kracht is. Elk mens is bijzonder, met al zijn unieke krachten en talenten.

Onze eerste tip om meer te waarderen wat jou bijzonder maakt is om op te schrijven wat zo uniek aan jou is: wat kun jij als geen ander? Maak een Top 10-lijst van al je kwaliteiten en kijk er eens naar alsof het iemand anders is. Kun je dit respecteren, bewonderen? Wat kun je met deze prachtige kwaliteiten allemaal bereiken?

Als je het moeilijk vindt om jouw Top 10-kwaliteitenlijst op te schrijven, vraag dan eens aan een aantal mensen in je omgeving wat jou zo bijzonder maakt. Of kom naar de Powerdag en ontdek jouw unieke kracht.

 

TIP 2: Laat zien wie je bent

De mooiste en meest aantrekkelijke mensen zijn mensen die zich mooi voelen. Dat is onafhankelijk van je leeftijd, kleur haar, ogen, grootte of vorm van je lichaam. Als jij blij bent met wie jij bent en hoe je eruitziet, dan laat je je innerlijke schoonheid stralen.

Mensen die een krachtige uitstraling hebben en blij zijn met wie ze zijn, zijn authentiek, trekken makkelijk klanten aan en hebben meer succes.

Met kleding en accessoires kun je laten zien wie je bent en wat je wilt. De taal van jouw kracht en kwaliteiten is te vertalen in imago – wat anderen van je zien. Kleding en accessoires kunnen je ook helpen om je goed te voelen met wie je bent en wat je uitstraalt.

Onze 2e Tip voor jou als ondernemer is om je bewust te worden van je uitstraling en echt te laten zien wie jij bent. Zodat een ander in oogopslag ziet wat jou zo bijzonder maakt.

Als je wilt weten wat je nu uitstraalt, vraag het eens aan een aantal mensen in je omgeving. Je zal verbaasd zijn van de antwoorden. Goed voor je zelfvertrouwen om dit eens te doen.

Voor inspiratie hoe je kunt laten zien wie jij bent, verwijzen wij je graag naar ons boek “Krijg toch allemaal de Kleuren – hoe je krachtig uit de verf komt”. Voor professionele hulp verwijzen we je graag naar een getrainde Power Expert bij jou in de buurt.

 

TIP 3: Ben trots op wat je al betekent

Misschien besef je onvoldoende dat jij niet alleen bijzonder bent, maar dat je heel veel betekent voor de mensen om je heen en de klanten waar jij een impact op hebt.

De 3e TIP is om eens stil te staan bij wat jij betekent voor je partner, familie, vrienden, bekenden en andere (zakelijke) relaties? Wat heb jij met jouw bedrijf en diensten al betekend voor je klanten? Jij hebt impact op mensen en maakt mensen gelukkig. De mensen om je heen houden van je en vinden jou heel bijzonder.

Vraag eens aan een aantal dierbare mensen om je heen wat jij voor hen betekent. Vraag je laatste 10 klanten om een testimonial. Hoe was het om met jou te werken, wat heeft het ze gebracht en hoe zouden zij jou aan een ander aanbevelen?

Schrijf ook eens op wat jij voor je dierbaren wilt betekenen en hoe je dat in concrete acties of gedrag vorm kunt geven.

Hang deze reacties bij je in de buurt en kijk daar eens naar op het moment dat je kritische stemmetjes weer aan het woord zijn.

 

TIP 4: Draag je grootste droom uit

Naast die unieke kracht, prachtige talenten en impact die je al hebt, is er nog meer goed nieuws. Er is nog veel méér jij. Je hebt misschien nog niet al je talenten ontdekt, en de talenten die je hebt, kun je altijd een stap verder ontwikkelen.

Je hebt nog zo veel meer in je dan je denkt. Als je iedere keer een stapje buiten je comfortzone zet, ontwikkel je steeds meer je potentieel. Wat is er dan nog allemaal mogelijk in de toekomst met jouw bedrijf? Welke impact kun jij hebben als jij al je talenten verder ontplooit, nooit meer twijfelt en vol vertrouwen met veel energie, de juiste aanpak, systemen, samenwerking en doorzettingsvermogen jouw passie volgt om de wereld mooier te maken?

Teken eens of schrijf eens op wat jij kunt betekenen en bereiken als jij de allerbeste versie van jezelf wordt over 1, 2, en 4 jaar. Het heeft ons gebracht waar we nu staan en daar zijn we trots op. Wees ook trots op jezelf, dat geeft zelfvertrouwen!

Kleur jouw kracht

kleur jouw kracht