Selecteer een pagina

4 KLEURRIJKE IJSBREKERS VOOR SUCCES

4 IJSBREKERS

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

4 KLEURRIJKE IJSBREKERS VOOR SUCCES

De eerste indruk maak je maar één keer. Dit geldt ook voor trainingen en workshops. Hoe jij als trainer of expert  je training begint, heeft veel effect op jouw eigen gevoel en zelfvertrouwen, de atmosfeer en de eerste indruk die de deelnemers van jou en je training krijgen. 

In deze blog geven we je 4 kleurrijke ijsbrekers voor een positieve opening van een training, netwerkmeeting of workshop, die altijd werken en zorgen voor een positieve atmosfeer. Deze ijsbrekers zijn gebaseerd op de 40 Unikleurhartjes. 

Door te werken met de 40 Unikleurhartjes leren de deelnemers wat de taal van kleur communiceert – met jezelf en met de ander. Door de training te starten met iets persoonlijks van de ander, start je met verbinding, interactie en met nieuwe inzichten.

IJSBREKER 1: GEEF HET ONDERWERP KLEUR
Laat de deelnemers bij binnenkomst een hartje kiezen met de kleur van het thema van de training of workshop. Stel een positieve vraag bij het kiezen van het Unikleurhartje.

Als de training gaat over Persoonlijke Kracht, dan stel je de vraag:
Kies een kleur voor wat jij vandaag zie als jouw grootste kracht.

Gaat de training over Personal Branding dan kan de vraag zijn: 
Kies een hartje met de Kleur van jouw huidige Personal Branding.

Laat de deelnemers zichzelf kort voorstellen – met Kleur die ze gekozen hebben. Laat ze de 4 kwaliteiten achterop het Unikleurhartje voorlezen – en vraag of ze deze kwaliteiten herkennen.

IJSBREKER 2: GEEF DE  HUIDIGE SITUATIE KLEUR
Als je een training of workshop hebt, waarbij de deelnemers inzichten krijgen voor verandering en ontwikkeling van de huidige situatie, dan kun je jouw training beginnen met de vraag om de huidige situatie een kleur te geven.

Een voorbeeld voor een loopbaanworkshop:
“Kies een hartje zoals je je voelt in je huidige baan.” Laat de deelnemers bij de introductie vertellen wie ze zijn, wat hun huidige baan is en wat het gevoel bij deze baan is. Laat ze de woorden achterop het hartje bij dit gevoel passen.

Een voorbeeld voor een Imago workshop of training :
Kies de meest aanwezige kleur van je huidige outfit:  Laat de deelnemers zich voorstellen en aan de hand van de kleur en de 4 kwaliteiten bij deze kleur vertellen wat ze vandaag uitstralen. 

IJSBREKER 3: GEEF DE GEWENSTE SITUATIE  KLEUR
Als je een training of workshop hebt, waarbij je jouw deelnemers wilt inspireren over een toekomstige ontwikkeling – de ideale, meest fantastische stip op de horizon, kun je kleur gebruiken om het grootste verlangen te benoemen. 

Een voorbeeld voor een zakelijke netwerkbijeenkomst:
“Geef je ideale klant een kleur.”

Een voorbeeld voor een intervisie bijeenkomst:
“Kies een hartje voor de kleur van het gewenste resultaat van jouw ontwikkeling”. 

IJSBREKER 4: GEEF ELKAAR KLEUR
Als je een training of workshop geeft, waarbij je de deelnemers wilt laten ervaren hoe de ander je ziet – en waarbij jij op een positieve manier feedback wilt leren geven en ontvangen, dan kun je de 40 Unikleurhartjes aan elkaar laten geven.   

Een voorbeeld voor een communicatie training:
Geef een hartje aan of buurvrouw zoals jij zijn of haar communicatie ervaart. 
Vertel waarom jij deze kleur geeft en lees de 4 kwaliteiten op de achterkant op. 

Een voorbeeld voor teambuilding:
“Kies een hartje voor elk teamlid wat jij ziet als zijn/haar grootste kracht”. Elke deelnemer ontvangt zo een aantal hartjes met een toelichting. Hoe mooi om te bespreken of de kleuren overeenkomen of verschillen. 

Wil jij als expert ook met deze 40 Unikleurhartjes werken en kennismaken met meer positieve, verdiepende werkvormen? 

Kom dan naar de POWERMIDDAG VOOR GROEI & SUCCES.  Deze Powermiddag organiseren wij speciaal voor coaches, talentontwikkelaars, image consultants, branding specialisten een Powermiddag. Hier ontdek je de succestools voor groei & impact.

Voorafgaand aan de Powermiddag sturen we jouw een Powertest. Tijdens de Powerdag leren we je hoe jij jouw grootste kracht kleurrijk zichtbaar maakt, waardoor je aandacht en de juiste doelgroep trekt. 

Ook ervaar je een aantal werkvormen met de 40 Unikleurhartjes. En kun je deze na afloop van de Powermiddag aanschaffen. 

Meer informatie over de Powermiddag vind je hier

Kleur jouw kracht

kleur jouw kracht