Selecteer een pagina

HOE KLEUR HELPT OM BETER VOOR JEZELF TE ZORGEN

HOE KLEUR HELPT OM BETER VOOR JEZELF TE ZORGEN

 

“Ik heb dit Poweradvies cadeau gekregen, maar eigenlijk heb ik geen tijd”. Ze kwam gehaast en te laat binnen, want ze had nog wat moeten doen.  Haar man had dit advies voor haar geboekt. En ze had er eigenlijk niet zo’n hoge verwachtingen van. 

De Powertest maakte haar Blauwdruk met haar 4 sterkste Powertypes zichtbaar:

Roze, Lavendel, Blauw en Grijs.

Aan de hand van deze 4 rustige (Water) kleuren vroeg ik haar of ze graag zorgt voor anderen en vaak voelt wat anderen nodig hebben? En hoe het zit met tijd voor haarzelf?

Ze keek me geraakt aan en vertelde dat ze momenteel mantelzorger is voor haar zieke vriendin en dat ze een gezin draaiende houdt met 5 kinderen die allemaal haar aandacht vragen. En dat ze helemaal geen tijd had voor dit advies, maar dat ze haar man niet voor het hoofd wilde stoten en toch wel nieuwsgierig was wat eruit zou komen.

Ze vertelde dat ze naast een baan in de bejaardenzorg voor 24 uur en de zorg voor haar gezin ook haar vriendin niet in de steek kan laten. Soms is ze in de avonduren nog aan het strijken of de was aan het opvouwen. Tijd voor haarzelf??? Daar komt ze op dit moment echt niet aan toe.

Door haar grote hart open te stellen, alles zo goed mogelijk te organiseren en af en toe wat hulp van haar man, loopt alles verder op rolletjes.

Ze was enorm verrast door de betekenissen van haar 4 Powertypes – haar 4 Blauwdrukkleuren – en hoezeer deze klopten met wat ze moeiteloos doet.

Roze is de kleur van de menslievende verzorger, die met oog voor details mensen, vol begrip mensen opvangt die in nood zitten, heel gastvrij is en onbaatzuchtig.

Lavendel is de kleur van de sensitieve rustgever, die op een toegewijde manier en op zachthartige wijze rust biedt voor mensen. Daarbij altijd het gevoel volgend.

Blauw is de kleur van de diplomatieke organisator, die op een rustige manier en respectvolle wijze doet wat ze zegt en daarbij de volledige verantwoordelijkheid neemt.

Grijs is de kleur van de scherpzinnige professional, die objectief is, uitgaat van haar eigen kracht en op alerte wijze streeft naar een zekere mate van continuïteit en onafhankelijkheid.

Deze bijzondere vrouw gaf ik het advies dat ze naast het dragen van deze prachtige gedempte Waterkleuren wat stevigere kleuren mag toevoegen voor kracht en energie om alles vol te houden.

Ik adviseerde om met name de kleur Zwart te omarmen. omdat deze aangeeft dat ruimte voor jezelf belangrijk is en dat je mag vertrouwen op je eigen kracht. Ze vond de kleur te hard in haar gezicht en daarom droeg ze de kleur niet.

Een paar weken later stuurde ze me een foto van een outfit met een zwarte pantalon gecombineerd met een blouse met een print in roze, paarstinten op een zwarte ondergrond. Daaroverheen droeg ze een roze jasje en ze straalde helemaal.

Ze zag er heel blij uit en vertelde dat ze veel complimenten kreeg over deze outfit, maar vooral dat ze de kleur zwart nu bewust inzet om wat meer ruimte voor zichzelf te krijgen om zo voldoende energie te houden zodat ze kan blijven geven. Ze is haar man dankbaar voor dit cadeau.

En wat meer ruimte voor haarzelf …… dat gaat een stuk beter!!

Ben jij ook zo’n lieve zorger die zichzelf wel eens vergeet? 

Wil jij  weten welke kleur(en) een oplossing voor jou zijn om beter voor jezelf te zorgen? Neem dan contact op met 1 van de gecertificeerde Experts bij jou in de buurt. Je vindt ze op; www.homeofpower.org.

 

Kleur jouw kracht

kleur jouw kracht