Selecteer een pagina

BEN JIJ EEN BEELDDENKER?

BEN JIJ EEN BEELDDENKER? 

Hoe denk jij? In woord of in beeld?

We worden allemaal geboren als beelddenker – woorden hebben we nog niet als baby. Woorddenken wordt ons geleerd. Zo rond het 12e jaar ontwikkelen we een voorkeursstijl voor beeld- of woorddenken.

Een beelddenker is visueel ingesteld en denkt in plaatjes, beelden en film. Liever een foto dan heel veel tekst. Beelddenkers zijn creatief, innovatief en zitten vol ideeën. Alle informatie wordt in beeld ontvangen, opgeslagen en verwerkt (vaak onbewust) tot een totaal beeld. Het woorden geven kan moeilijker zijn voor de beelddenker.

Beelddenkers zien het grotere geheel en hebben opeens de oplossing of het antwoord. Beelddenkers zijn snelle denkers – en verwerken met beeld veel meer informatie dan je kunt met woorden. Ruimtelijk inzicht en een fotografisch geheugen zijn sterk aanwezig. Beelddenkers hebben een hoofd vol verhalen en gevoelens.

Het beelddenken wordt al tientallen jaren wetenschappelijk onderzocht. En de geleerden zijn het nog niet helemaal eens – misschien afhankelijk of je een beelddenker of een woorddenker bent.

Albert Einstein stelt de vraag wat ‘denken’ precies is en wat de rol van taal is tijdens het denkproces. Hij sluit af: “Het is absoluut niet nodig dat een concept (idee of gedachte) wordt gekoppeld aan een sensorisch en reproduceerbaar teken (woorden); maar wanneer dit het geval is, kan het denken daardoor worden gecommuniceerd”. Oftewel, woorden zijn nodig om overdachte concepten en gedachten over te brengen, maar woorden worden zeker niet in ieder denkproces gebruikt.

De kracht van de Powertest en de Blauwdruk: laat ZIEN wie jij bent
De Personal Power Plus methodiek is ontstaan vanuit het feit dat wij – Jannie Boer en Pauline van der Veeken – altijd “mensen in kleur zagen”. Dat is echt een typische ‘Smaragd’, en daar heb je weer zo’n ‘Roze’. De woorden en logica van ons Personal Power Plus® model hadden meer tijd nodig dan het gevoel en de intuïtie.

Mensen reageren bewust en onbewust op kleur. Een kleur roept bepaalde gevoelens op, geeft een bepaalde beleving en helpt mensen bij het onthouden van informatie. Het gebruik van kleur is belangrijk voor de beleving. De herkenbaarheid van kleur is essentieel in de marketing mix en visuele uitingen van een merk, zoals je logo. De belangrijkste vraag voor kleurgebruik in jouw personal branding is: welke kleur(en) laat het best jouw kwaliteiten zien?

Met de Blauwdruk voor succes en een waardevol leven brengt de Personal Power Plus methodiek jouw grootste kracht, unieke kwaliteiten en diepste drijfveer in beeld met kleur. Jouw 4 grootste Powertypes, elk met een eigen Kleurpersoonlijkheid geven je heel snel een heel diep inzicht in wie jij bent, wat jij moeiteloos doet en waarin jij het verschil wilt maken. Door de kleuren ook te gaan dragen maak je onbewuste reacties bewust en gebruik je de kracht van beeld voor ontwikkeling. Personal Power Plus geeft je een kleur- en imago advies op basis van je persoonlijkheid en is het eerste instrument dat op die manier de verbinding tussen de binnen- en buitenkant maakt

Het zal je niet verbazen dat de visuele uitkomsten van de Powertest en Blauwdruk ook erg aanspreken bij Beelddenkers, Hooggevoeligheid en Autisme. De woorden in de uitgebreide rapportages en op de materialen spreken de woorddenkers aan.

Nieuwsgierig? Wil jij als coach, talentontwikkelaar of imageconsultant jouw klant beter in beeld brengen met kleur? Wil jij beelden geven bij de woorden – of wil jij woorden geven bij de beelden? Met Personal Power Plus maak je de verbinding tussen woord en beeld. 

Maak dan kennis op de Powermiddag met de tools van Home of Power om jouw klanten krachtig uit de verf te laten komen. Hiermee worden jouw klanten zichtbaar de beste versie van zichzelf en bereiken meer succes en geluk.

Kleur jouw kracht

kleur jouw kracht