Selecteer een pagina

WAAR KOMT PERSONAL POWER PLUS EIGENLIJK VANDAAN?


WAAR KOMT PERSONAL POWER PLUS EIGENLIJK VANDAAN?

Personal Power Plus(r) geeft jou een Blauwdruk voor succes een een waardevol leven.
Dit kleurrijke persoonlijkheidsinstrument meet wie je bent, wat je als geen ander kunt en waar je voor staat. Personal Power Plus geeft je een handleiding hoe je jouw beste versie van jezelf krachtig zichtbaar maakt. Hierdoor word je
 gezien, gehoord en gewaardeerd en bereik en beteken je meer.

De Personal Power Plus methodiek bestaat uit:
* De Powertest
* 3 verschillende rapportages met materialen:
Powertyperapport (20 pag)
Blauwdrukrapport (30 pag)
Plusrapport – met Imago & Ontwikkeladvies (40 pag)
* Talrijke positieve werkvormen voor ontwikkeling van individuen en teams

Personal Power Plus is ontstaan uit onze zoektocht naar de relatie tussen de binnenkant – wie ben jij – en de buitenkant – hoe kun jij laten zien hoe bijzonder jij bent

Het begon met de Psychologie van kleur
Onze (Jannie & Pauline) wegen kruisten elkaar in 2011 bij een opleiding in onze allergrootste passie: Kleur. Sinds deze ontmoeting raakten wij niet uitgesproken over de relatie tussen kleur, persoonlijkheid en imago en het verband tussen de kleuren voor de binnenkant (wie ben je) en de buitenkant (welke kleuren staan je mooi)?

Steeds stelden we onszelf de vraag: hoe zit dit modelmatig in elkaar? Ondertussen verzamelden wij in onze praktijk talrijke gegevens over kleur en persoonlijkheid. De uitkomsten van kleuranalyses werden bewaard met karakteristieken van onze klanten. 

De 40 Powerkleurhartjes stonden aan de basis van het PPP model.
Om kleur als coachinstrument te kunnen gebruiken, hebben wij 40 Kleurhartjes ontwikkeld en verfijnd, 40 hartjes in 40 verschillende kleuren (de kleuren van het PPP model). Elk kleurhartje hebben wij 4 kwaliteiten gegeven op basis van onze kennis van de psychologie van kleur. Wij en al onze experts werken hier veel mee en laten mensen keer op keer ervaren dat je met kleuren pijlsnel tot de kern komt.

Een filosofische ontmoeting met de Elementen bij Adriaan Hoogendijk
Het was bij Adriaan Hoogendijk dat “het kwartje viel’ en we de verbinding maakten tussen onze fascinatie voor kleur en Adriaans wereld van Elementen. Dankzij Adriaans vraag om de 40 Kleurhartjes in de Elementen Vuur, Water, Aarde en Lucht te verdelen, is uit de 40 Kleurhartjes het Personal Power Plus® model ontstaan.

Adriaan introduceerde in de jaren ‘90 de Elementenvierhoek als coachinstrument voor loopbaanbegeleiding. Het filosofisch denken in Elementen is niet nieuw. In 600 voor Christus waren er al ideeën dat de 4 Elementen – Vuur, Water, Aarde en Lucht – een belangrijke rol vervulden in het ontstaan van de aarde. Het gedrag van mensen is vaak metaforisch aan Elementen gekoppeld, soms met als 5e Element goud, hout, metaal of wind. In de meeste theorieën staan de 4 Elementen Vuur, Water, Aarde en Lucht centraal. In onze optiek ben je het 5e element zelf.

Het PPP model is dus ontstaan uit de psychologie en praktijk van kleur en de filosofie van de elementen – en is in de praktijk keer op keer bewezen. 

Ben je nieuwsgierig en wil je hier meer over weten? Lees dan ons boek Krijg toch allemaal de Kleuren – hoe je krachtig uit de verf kom of beleef jouw Powertype op een Powermiddag

 

 

 

 

Kleur jouw kracht

kleur jouw kracht