Selecteer een pagina

4 WAARDEVOLLE TIPS VOOR MOEITELOZE ACQUISITIE

HELP!  HOE KOM IK AAN NIEUWE KLANTEN?

De belangrijkste factor voor groei van je bedrijf is een succesvolle acquisitie van nieuwe klanten.

Maar hoe doe je dat?  Hoe trek jij de juiste mensen aan? En hoe vind je de moed om te vertellen wat jij aan waarde te bieden hebt? Dit is de vraag die wij het allermeeste horen bij onze Experts.  Vandaar dat we in deze blog 4 waardevolle tips geven die wij gebruiken voor onze acquisitie.

TIP 1: Gebruik een visual en stel de ander een vraag.

Je wordt beter onthouden als mensen ook iets zien terwijl jij je verhaal vertelt.
Door de ander een vraag te stellen, laat je de ander meer aan het woord. Mensen vinden je aardig als je ze laat praten en belangstellend luistert. Bovendien kun je op die manier te weten komen wat deze persoon bezighoudt en hoe jij daarbij met jouw verhaal en jouw dienst kunt aansluiten.

Wij gebruiken hiervoor altijd de 40 Kleurhartjes en beginnen het gesprek naar aanleiding van de favoriete kleur van degenen met wie je in gesprek bent. Je raakt meteen diep met elkaar in gesprek. Daardoor wordt je gesprekspartner nieuwsgierig naar jou, de kracht van kleur en wat je te bieden hebt.

TIP 2: Je bent je eigen visitekaartje – durf krachtig zichtbaar te zijn.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Licht gaat sneller dan geluid. Je wordt eerst gezien, dan pas gehoord. Kies er voor om jouw kracht zichtbaar te maken. Kies dus bewust je outfit voor het doel en de gelegenheid.

Zo kiezen wij voor een tint van Rood als wij daadkracht willen uitstralen en kiezen wij voor onze Powerkleur als we het even niet weten – voor Jannie is dat Magenta en voor Pauline is dat Aubergine.

TIP 3: Bied waarde aan de netwerken die jij bezoekt.

Netwerken is belangrijk om te laten zien en horen wat jij te bieden hebt. Dit kun je doen in één op één gesprekken, maar het is veel effectiever om een (korte) waardevolle workshop aan te bieden voor je netwerk. Dan weet het hele netwerk in één keer wie jij bent en waar jij voor staat.

Wij – en  Experts – gebruiken daarvoor de Themaset “De Eerste Indruk” van Het Imago Spel. Dit is een positieve en interactieve werkvorm om mensen elkaar snel te laten ontmoeten. Met als motto – zie hoe bijzonder je bent door de ogen van een ander. Je leert wat je uitstraalt en ontvangt mooie inzichten. Deze waardevolle ijsbreker werkt ook mooi in hele grote groepen (> 200 personen).

TIP 4: Blijf investeren in jezelf.

We doen het liefst zaken met mensen met een twinkel in de ogen. Ondernemers die blij & energiek zijn en vol zelfvertrouwen durven te vertellen wie ze zijn en waarom ze doen wat ze doen.

Zoals wij vaak zeggen: “Je doet zaken met de vent, niet met de tent”.

Dus blijf investeren in jouw persoonlijke groei. Dit kun je doen door boeken & ebooks te lezen, webinars & workshops te volgen en jezelf regelmatig coaching & training te gunnen.

Kan jouw Acquisitie wel een Boost gebruiken?

Zit je wat lager in je energie, zoek je moed voor acquisitie of wil je leren hoe je jouw kracht zichtbaar maakt kom dan naar de Powermiddag. Daar ervaar je ook de acquisitie werkvormen die wij altijd gebruiken.

Kleur jouw kracht

kleur jouw kracht